Dogswood Trails Jam – Vol.1.

Ahoj, přínáším rychlo report a videjko z Dogswoodu!

 

Klasicky odjezd 9 ráno, všichni to stíháme včas. Jedeme ve složení Tomáš Hruban, Kryštof Hes, já, Jůra Burda a Jára Schovanec (+ jeho přítelkyně). Dáváme zastávku v Turnov Lidl a kupujeme oběd. Nakoupeno máme a míříme Směr Lázně Bělohrad, jsme tam ani né, za půl hoďky. Přijedeme a je tam docela málo aut, jsem lehce skeptickej že to bude fakt menší pojezd. Skládáme kola a jdeme se podívat do lesa.

První co vidíme jsou semafory, docela raritka potkat semafory na trailech, že? Snažíme se zorientovat a dáváme si věci k přístřešku. Zázemí fakt obrovský a gril jede na plný otáčky. Na startu se ptáme lokálu, která lajna vede kam a začínáme tou nejmenší. Zábavná dlouhá lajna, kterou zvládne každý. Lavice všude akorát a má to nekonečnou flow. Pecka docela nás to baví, jen je to docela fyzicky náročný. Proto se přesouváme na tu střední. Nejdříve najíždíme zlehka, a koukáme kam to vede. U nás probíhá lehkej zásek v pravotočivý klopence, kde je potřeba se pořádně opřít, aby byla rychlost. Já a Járis naskakujeme, ale klukům to dělá lehkej problémek. Dáváme sešns a já se nechávám natáhnout na tu velkou lajničku. 1 pravej transfér je trochu tricky. Na třetí pokus to dávám a po té dojíždím zbytek lajny. Klucí doháněj a dokončujou celou druhou. Hoďku na to Járis taky finišuje celou velkou, sen!

Odpoledne pak začal Jam, spíš teda contest (jezdilo se postupně podle jmen…). Nejdříve začínáme whip-offem na kterém se mi povedlo urvat 1 místo. parádička! Mezi program vypadal následně. Brutální vlak na každým trailu. Na nejlehčím nás bylo asi přes 50. Střední už to bylo trošku horší ale přes 40 nás určitě bylo taky. No a velkou už dávalo asi jen 15 vyvolených a jen 8 jí dojelo. Dále to pokračuje best trickem kde si z Járisem dáváme no-foot vláček a v druhym kole dávám no-hander a járis výmrd do průšlapu. Přesně tak, jak to umí jenom on. Na závěr pokračuje high jump. Ze začátku se to docela táhne.  Na konec se to docela rozjíždí a skáčeme přes 2 metry. Do finále jdu já a Honza Šrámek. Bohužel už mi dochází síly a už to tak vysoko netahám. Končím na druhým místě.

Po finále rychlé loučení, nějáký neoficialní předání cen, jelikož nestíháme a frčíme směr Liberec.

Ještě jednou díky, a vidíme se znovu příští rok. Snad to bude ještě větší!

 

Kamera: Kryštof Hes / Střih: Vítek Hroch

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *